Arabisch griesmeelbrood
500 gram maisgriesmeel (polenta) 1 zakje bakpoeder 100 gr suiker 500 ml melk 2, 3 eetl olijfolie of boten 1, 2 eetl zachte boten 1 theel zout
| 1. Verwarm de over voor op 180 graden 2. Klop het ei, de suiker en olie of boter los 3. Voeg al roerend de melk toe 4. Vermeng dit mengsel met de griesmeel, zout en het bakpoeder, laat 20 minuten staan. 5. Vet een ronde lage bakvorm in of gebruik ingevette kleine vormpjes voor om broodjes te maken. 6. Bak circa 20 tot 25 minuten 7. Strijk de zachte boter op het nog warme brood Eet smakelijk! |
Tip: bij gebruik van palmsuiker i.p.v. gewone suiker, doe dan de oven op 160 graden en iets langer laten bakken.
Lekker met een mengsel van:
1 deel amandelmeel
1 deel boter
2 delen honing of ahornsiroop
beetje citroensap/kaneel