Advies vanuit natuurlijk oogpuntCupping therapie

Cupping  is een massage techniek uit de Oosterse geneeskunde. Deze methode werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Blokkades in de bloedsomloop, spieren en gewrichten worden hiermee grondig los gemaakt, zodat het lichaam weer beter kan functioneren.
Door gebruik te maken van cupping wordt de doorbloeding van spieren en huid drastisch verbeterd waardoor gifstoffen makkelijker worden afgevoerd.
Dit geeft een algeheel gevoel van weldadige ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale flexibele cups van siliconen op de huid vacuüm worden getrokken. 

Wat gebeurt er tijdens een cuppingmassage? 

Je lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treed er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.

Het is afhankelijk van je klachten welke behandeling nodig is. 

Cupping kan heel divers worden ingezet. Zoals bijvoorbeeld:

-         Ontspanningsmassage
-         Als bindweefselmassage
-         Sportmassage
-         Lymfedrainage
-         Afslankmassage
-         Detoxmassage

Cupping werkt niet alleen zeer ontspannend, maar ook sterk ontgiftend. Hierdoor kan het een uitkomst zijn om sneller te herstellen na een (al of niet langdurige) ziekte en/of medicijngebruik

Cupping kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

-   Gezichtsmassage voor een facelift effect
-   Cellulite behandeling
-   (Deels)Afslankbehandeling
-    Tegen veroudering
-    Spatadertherapie
-    Straie behandeling
-    Bij verlies van elasticiteit van de huid 

-         Fybromyalgie
-         Pijnbestrijding
-         Spatadertherapie
-         Hoofdpijn, migraine en duizeligheid
-         Rug- , nek en schouderklachten
-         Frozen shoulder
-         Ischias
-         Spijsverteringsklachten
-         Maag- en darmklachten
-         Longklachten
-         Luchtwegproblemen zoals bijvoorbeeld astma
-          Griep en verkoudheid
-         Bronchitis
-         Spanningsklachten
-         Zenuwpijn
-         (Langdurige) stress
-         Overbelasting
-         Burn out

De meeste mensen ervaren vaak tintelingen en diepe warmte nog lang na de behandeling. Het heeft een kalmerend en ontspannen effect op het zenuwstelsel.

Het behandelde gebied geeft vaak een duidelijke verkleuring van de huid. Dit kan variëren van licht- tot donkerrode, of zelfs diep paarse verkleuringen. Dit is een normale reactie op de intense doorbloeding van de huid en het los maken van afvalstoffen. Op de plaats van een spierknoop is de doorbloeding in de spieren en omliggend weefsel vaak minder goed of zelfs ronduit slecht. Dit geeft een plaatselijke ophoping van afvalstoffen. De resterende rode/paarse plek is verder alleen een cosmetisch verschijnsel: het doet meestal geen pijn. Hooguit voelt de huid wat beurs. Na een paar dagen zal de plek weer verdwenen zijn.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info