Advies vanuit natuurlijk oogpunt 

 

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft, maar de spieren en het bindweefsel. Ook wel weke-delenreuma.|
Deze aandoening gaat gepaard met chronische pijn en stijfheid over het hele lichaam. De meest gevoelige plekken zijn in de nek, heupen, schouders en handen. De pijn straalt uit naar de spieren in het hele lichaam.
Daarnaast kunnen mensen last hebben van spijsverteringsklachten, huidklachten, eczeem, droge ogen en droge mond. Fibromyalgie gaat dus gepaard met diverse klachten. 

 

Wat houdt een fibromyalgiekuur in?
-         We beginnen met een massage om de spieren warm te maken, gevolgd door een bindweefselmassage. Dit is een intensieve massage met behulp van cups die zich vacuüm zuigen op de huid. Hiermee zet ik het bindweefsel aan het werk om de doorbloeding te stimuleren. Dit kan soms best even pijnlijk zijn. Als we hiermee klaar zijn smeer ik de probleemzone of het hele lichaam in met een pakking. Dit zorgt uiteindelijk voor een goede doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen. Dan mag je in de infrarooddeken een half uur bijkomen en ontspannen van de bindweefselmassage. De infrarooddeken heeft een sterk ontgiftende en ontzurende werking.

-         Daarnaast krijg je gerichte voedingsadviezen en leefstijladviezen. 

Voor goed resultaat adviseer ik 1 keer per week deze massage te doen. Dit kan in een kuur van bijvoorbeeld 6 keer wekelijks.
Losse behandelingen zijn uiteraard ook te boeken. 
E-mailen
Bellen
Map
Info