Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Cashew curry

Ingrediënten:

1 el olie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 lente-uitjes, grof gesneden
Stukje gember, geraspt
2 tl komijnzaad
2 tl currypoeder
2 strengen citroengras, gekneusd
100 gr cashewnoten
Klein scheutje vissaus
700 ml groentebouillon
1 stronk broccoli, in roosjes en de stronk in plakjes
500 gr witte vis of zalm in stukjes

Bloemkoolrijst gewokt.

kokossambal
50 gr geraspte kokos
1 el verse citroensap
1 el limoensap
1 lente ui, in stukjes
1 bosje verse koriander


1. Fruit in de olie de knoflook, ui, gember, komijnzaad, currypoeder en citroengras 3-4 min tot de ui licht glazig is.
2. Bak de cashewnoten kort mee. Voeg de bouillon en 200 gram van de plakjes broccolistronk toe en laat 8- tot 10 min zacht koken met de deksel op de pan. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met een klein scheutje vissaus.
3. Doe de vis erbij en 4-6 min. Laat het garen in de bouillon.
4. Kook intussen de rest van de broccoli beetgaar. 
5. Doe voor de sambal de kokos in een kom en giet er kokend water op tot deze net onder staat. Laat 20 min staan.
6. Laat de kokos dan goed uitlekken, voeg de andere ingrediënten toe en pureer tot een fijne sambal.
7. Verdeel de curry over de borden en voeg de sambal toe en verdeel de broccoli. 
8. Serveer met de bloemkoolrijst.

Eet smakelijk!





E-mailen
Bellen
Map
Info