Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Ratatouille

(4 pers ) 

-          2 rode paprika's, zaadlijsten verwijderd en in vier stukken
-          2 el groentebouillon
-          1 ui, in zeer dunne ringen
-          3 teentjes knoflook, geperst
-          2 aubergines, in blokjes
-          3 courgettes, in plakjes
-          400 gram tomaten uit blik, fijngehakt
-          Blaadjes van takjes tijm, majoraan en oregano
-          Zwarte peper
-          3 tl olijfolie
-          Een handje fijngehakte bladpeterselie
-          Een handje gesnipperde basilicumblaadjes

1.       Leg de paprika's met de schil naar boven onder een hete grill tot de schil begint te schroeien. Laat ze afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in stukken.
2.       Verwarm de groentebouillon en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Bak vervolgens de aubergines en courgettes 5 minuten mee. Voeg de rode paprika toe en   bak het mengsel, zo nu en dan roerend, nog een minuut door.
3.       Voeg de tomaten toe en roer de rijm, majoraan en oregano erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
4.       Laat het geheel afgedekt ca 40 minuten doorkoken. Roer de olijfolie, peterselie en het basilicum erdoor en laat alles zonder deksel 10 minuten doorkoken tot overtollig vocht is verdampt.
5.       Serveer met gluten vrije pasta of op een bedje van boekweit.





E-mailen
Bellen
Map
Info