Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Stamppot van geroosterde wortelgroente

-          3 teentjes knoflook, gepeld
-          1 ui, in parten gesneden
-          1 pastinaak, geschild en in plakjes
-          2 winterwortels, geschild en in plakjes
-          1 venkelknol, gehalveerd en in plakjes
-          1 kleine pompoen, geschild en in plakjes
-          1 zoete aardappel. Geschild en in blokjes
-          1 el olijfolie
-          3 dl groentebouillon
-          1 el fijngehakte verse dragon
-          1 el grove mosterd
-          1 el tomatenpuree
-          Zwarte peper
-          Sap van 1 citroen

1.       Verwarm de over voor op 200 graden.
2.       Verdeel de groeten over een grote bakvorm en schenk de olie en de helft van de bouillon erover. Roer alles door elkaar.
3.       Bak de groenten onafgedekt in ca 3 minuten in de oven gaar. Regelmatig roeren.
4.       Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden. Meng de rest van de bouillon in een kom of maatbeker met de dragon, mosterd, tomatenpuree, zwarte peper en het  citroensap. Roer het mengel door de groenten en bak deze nog eens 15 minuten in de oven. Serveer met zilvervliesrijst en een bonensalade.




E-mailen
Bellen
Map
Info