Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Zoete aardappeltoast met ei

Voor 1 pers.

1 grote zoete aardappel
1 kleine rijpe avocado in schijfjes
2 eitjes
Handje boerenkool of gemengde sla
extra vierge olijfolie
zwarte peper, zeetzout

1. Biologische zoete aardappel hoef je niet te schillen, de buitenste laag bevat veel smaak en mineralen. Afspoelen en drogen volstaat.
2. Snijd de zoete aardappel in schijven van 1/2 cm dik en toast ze 3 a 4 keer in de broodrooster of het tosti ijzer op de hoogste  stand tot ze zacht genoeg zijn. Of bestrijk ze met kokos- of olijfolie en rooster ze 5-10 min, in de oven.
3. Pocheer intussen de eitjes (of kook ze).
4. Beleg de toast met schijfjes avocado, ei en met kort geroerbakte boerenkool of de gemengde sla.
5. Bestrooi met peper en zeezout en druppel er wat olijfolie over. 




E-mailen
Bellen
Map
Info