Hartige wafels
Hoe kom je aan meer groente per dag? Nou, dit is er eentje die je vol kont stoppen met allerlei soorten groenten en lekkers in de broodtrommeltjes van de kinderen kunt stoppen en zelf ook lekker van kunt smullen!
Wat het je nodig voor ongeveer 6 stuks:
350 gr kruimige aardappelen, geschild en in stukjes, gekookt
20 ml warme melk
klein klontje boter
1 eetlepel curry (bijvoorbeeld curry masala)
evt 1/4 tl chillivlokken
1 sjalotje, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
4 cm van een zoete rode paprika, fijn gesneden
verse peterselie, fijn gesneden
zout en peper
2 grote eieren, geklutst
40 gr geraspte kaas
25 gr glutenvrije bloem naar keuze
Verwarm het wafelijzer
Sjalotjes, paprika en knoflook in een koekenpan met olijfolie kort bakken,
Pureer de gekookte aardappel met de melk zout en peper. Spatel het sjalot/paprikamengsel door het aardappelmengsel.
Meng de losgeklopte eieren en de geraspte kaas erdoor heen. Als je een gladde massa hebt kun je de bloem er door heen mengen tot je een dikke massa hebt. Gebruik evt iets meer bloem als dit nodig is. Als laatste meng je de kruiden en specerijen erdoor heen.
Als het wafelijzer heet is kun je een schep van het aardappelmengsel in het ijzer doen. Laat dit zo n 10 minuten bakken tot het mooi goudbruin is gekleurd. De baktijd is afhankelijk van je wafelijzer.
De wafels zijn prima in te vriezen!
Eet smakelijk!