Advies vanuit natuurlijk oogpunt



Ovenschotel met zoete aardappel en pompoen


Deze heerlijke herfstschotel zit verschillende smaken en barst van de vitamines en is nog makkelijk te maken!

Wat heb je nodig:

2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
Een kleine hokkaido pompoen in dunne schijven
1 rode ui in halve ringen gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 bakje kastanje champignons (die paddenstoelen naar keuze) in grove stukken gesneden
2 tenen knoflook geperst
2 tl paprikapoeder
1 tl uipoeder
2 takjes verse tijm
2 takjes verse rozemarijn
Zout en peper
Olijf olie

Geitenkaas

Hoe te bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rangschik de groenten in een ruimte ovenschaal.
Meng de knoflook, paprika, uipoeder, zout en peper met de olijfolie in een kommetje en meng dit goed door elkaar.

Giet die over de zoete aardappel en hussel dit goed door elkaar. Doe hetzelfde met de pompoen. Nog wat extra olijfolie en zout over de schotel.
Doe dan de kruiden erbij.

Schuif in het midden van de oven en rooster voor ongeveer 30 minuten. 
Strooi in de laatste 10 minuten de zachte geitenkaas over de schotel zodat deze nog zacht en warm kan worden. 

Eet smakelijk!





E-mailen
Bellen
Map
Info